StArt is een bovenlokaal project waarin we jongeren inspireren om artistiek aan de slag te gaan en culturele ervaringen op te doen.

Wat doen we zoal:

Upcycle Cafe

Upwatte? Creatief aan de slag gaan met afvalmaterialen en objecten die oud, onbruikbaar of versleten zijn. In ons Upcycle Café gaan we samen aan de slag en zo ontstaan nieuwe producten uit oude materialen die ooit een ander doel hadden.  Op basis van creativiteit, originaliteit en inspiratie leer je nieuwe technieken en werken met tools om een nieuw bruikbaar of decoratief item te maken. Upcycling levert een positieve bijdrage aan het milieu. Je haalt dingen uit de afvalstroom en verminderd de noodzaak om nieuwe dingen te produceren.  Zo tover je paletten om tot coole zitbanken, oud bestek tot sierraden en een bezemsteel tot nachtlampje.  De mogelijkheden zijn eindeloos!

Workshops

Naast onze upcycle café's organiseren we ook workshops rond een bepaald thema. Tijdens deze workshops leer je specifieke technieken om daarna zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: chocolade art, light graffiti,stencil art ,..

Uitstappen

Regelmatig gaan wij met StArt op uitstap naar een voorstelling of evenement. Dit kan alles zijn van het lichtfestival in Gent, een theatervoorstelling, een film bekijken in het jeugdhuis,..

Buurttuin 9420

Het woord buurttuin zegt het eigenlijk al: Een tuin waar mensen uit de buurt samen komen tuinieren. Met Buurttuin9420 leggen we de nadruk op gezelligheid, het sociaal contact tussen buurtbewoners bevorderen en ecologisch tuinieren. We creëren hiermee een ontmoetingsplaats voor de hele buurt.  Bovendien wordt er zoveel mogelijk met recuperatiemateriaal gewerkt, waardoor iedereen wordt uitgedaagd om creatief met oude spullen aan de slag te gaan. Recuperatiehout, paletten en zelf petflessen worden gerecycleerd in onze moestuin!

Meer informatie over de activiteiten vind je op onze facebookpagina https://www.facebook.com/start9420

Deelnemen aan activiteiten is heel gemakkelijk. Je hoeft geen voorkennis te hebben, iedereen kan en mag meedoen.  Het enige dat je moet doen is een mailtje sturen naar janne@jeugdhuisdido.be.

 

start najaar 2018

najaar