StArt is een bovenlokaal project waarin we jongeren inspireren om artistiek aan de slag te gaan en culturele ervaringen op te doen.

Wat doen we zoal:

Upcycle Cafe

Upwatte? Creatief aan de slag gaan met afvalmaterialen en objecten die oud, onbruikbaar of versleten zijn. In ons Upcycle Café gaan we samen aan de slag en zo ontstaan nieuwe producten uit oude materialen die ooit een ander doel hadden.  Op basis van creativiteit, originaliteit en inspiratie leer je nieuwe technieken en werken met tools om een nieuw bruikbaar of decoratief item te maken. Upcycling levert een positieve bijdrage aan het milieu. Je haalt dingen uit de afvalstroom en verminderd de noodzaak om nieuwe dingen te produceren.  Zo tover je paletten om tot coole zitbanken, oud bestek tot sierraden en een bezemsteel tot nachtlampje.  De mogelijkheden zijn eindeloos!

Workshops

Naast onze upcycle café's organiseren we ook workshops rond een bepaald thema. Tijdens deze workshops leer je specifieke technieken om daarna zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: chocolade art, light graffiti,stencil art ,..

Uitstappen

Regelmatig gaan wij met StArt op uitstap naar een voorstelling of evenement. Dit kan alles zijn van het lichtfestival in Gent, een theatervoorstelling, een film bekijken in het jeugdhuis,..

Buurttuin 9420

Het woord buurttuin zegt het eigenlijk al: Een tuin waar mensen uit de buurt samen komen tuinieren. Met Buurttuin9420 leggen we de nadruk op gezelligheid, het sociaal contact tussen buurtbewoners bevorderen en ecologisch tuinieren. We creëren hiermee een ontmoetingsplaats voor de hele buurt.  Bovendien wordt er zoveel mogelijk met recuperatiemateriaal gewerkt, waardoor iedereen wordt uitgedaagd om creatief met oude spullen aan de slag te gaan. Recuperatiehout, paletten en zelf petflessen worden gerecycleerd in onze moestuin!

Meer informatie over de activiteiten vind je op onze facebookpagina https://www.facebook.com/start9420

Deelnemen aan activiteiten is heel gemakkelijk. Je hoeft geen voorkennis te hebben, iedereen kan en mag meedoen.  Het enige dat je moet doen is een mailtje sturen naar janne@jeugdhuisdido.be.

 

zomer in jh dido

creatief gespuis in het jeugdhuis info

CREATIEF GESPUIS IN HET JEUGDHUIS

 

stArt organiseert iedere woensdag van de maand juli een namiddag bomvol creativiteit voor jongeren van 12 tot 30 jaar.  Ben je creatief en heb je zin om je uit te leven in verschillende artistieke disciplines?  Schrijf je dan nu in! Per namiddag betaal je 5 euro.

woensdag 4 juli: STENCIL GRAFFITI 14u00 - 16u00

Stencil graffiti is graffiti opgebouwd uit sjablonen of 'stencils. Leer hoe je zelf een stencil maakt en hoe je deze kopieert met spuitbussen op een muur.

woensdag 11 juli: STEMPELS MAKEN 14u00 - 16u00

We gaan aan de slag met linoleum en snijden zo onze eigen stempels. Vanaf nu druk jij overal je stempel op!

woensdag 18 juli: SUN PRINTS 14u00 - 16u00

Door objecten op een speciaal papier te plaatsen en bloot te stellen aan de zon worden blauwe fotoafdrukken gemaakt. Leuk om mee te experimenteren en eens wat anders dan foto's maken met een fototoestel!

woensdag 25 juli: Waterverf en masking fluid 14u00 - 16u00

Met waterverf en masking fluid creëren we onze eigen kunstwerken. Laat je verassen door dit schitterende effect. Je kunt er ook leuk mee aan de slag met letters!

 

 

Inschrijven is makkelijk! Je moet enkel een mailtje sturen met je naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer naar janne@jeugdhuisdido.be