start

stART is het bovenlokaal project van Jeugdhuis Dido waarin we jongeren inspireren om artistiek aan de slag te gaan en culturele ervaringen op te doen.

Wat doen we zoal:

Upcycle Café

Upwatte? Creatief aan de slag gaan met afvalmaterialen en objecten die oud, onbruikbaar of versleten zijn. In ons Upcycle Café gaan we samen aan de slag en zo ontstaan nieuwe producten uit oude materialen die ooit een ander doel hadden.  Op basis van creativiteit, originaliteit en inspiratie leer je nieuwe technieken en werken met tools om een nieuw bruikbaar of decoratief item te maken. Upcycling levert een positieve bijdrage aan het milieu. Je haalt dingen uit de afvalstroom en verminderd de noodzaak om nieuwe dingen te produceren.  Zo tover je paletten om tot coole zitbanken, oud bestek tot sieraden en een bezemsteel tot nachtlampje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Workshops

Naast onze upcycle café's organiseren we ook workshops rond een bepaald thema. Tijdens deze workshops leer je specifieke technieken om daarna zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: chocolade art, light graffiti,stencil art ,..

Activiteiten

Regelmatig gaan wij met StArt op uitstap naar een voorstelling of evenement. Dit kan alles zijn van het lichtfestival in Gent, een theatervoorstelling, een film bekijken in het jeugdhuis,..

 

Meer informatie over de activiteiten vind je op onze facebookpagina https://www.facebook.com/start9420

Deelnemen aan activiteiten is heel gemakkelijk. Je hoeft geen voorkennis te hebben, iedereen kan en mag meedoen.Het enige dat je moet doen is een mailtje sturen naar janne@jeugdhuisdido.be.

 

De tekenclub

Ben je ook verzot op tekenen?
Tweewekelijks komen we op donderdagavond samen met een groep jongeren die allemaal van tekenen of schilderen houden.

Een gezellige avond in de Kleine Klub waarin iedereen aan een eigen onderwerp werkt dat hij of zij zelf mooi vindt. Een vakantiefoto, een portret uit een tijdschrift, een stripverhaal of gewoon iets uit je eigen fantasie. Het plezier om met anderen creatief bezig te zijn staat voorop.

Neem je eigen materiaal en schetsboek mee of gebruik materiaal van ons.
Er wordt geen les gegeven. Heb je vragen, dan kan je altijd bij je clubgenoten terecht.

"Maar ik kan niet tekenen?"
Meestal kan je meer dan je zelf denkt. Je vindt bij ons de ideale plek om dat eens uit te proberen. Al doende leert men. Laat je verassen en ga de uitdaging aan!

Kom gerust een keertje kijken hoe leuk je het vindt.

De tekenclub is gratis voor jongeren van 14 - 30 jaar.
Locatie: Jeugdhuis Dido, Oude Heerbaan 7, 9420 Erpe-Mere

Meer info en data:

https://www.facebook.com/events/383504015756250/?event_time_id=383504019089583

flyer tekenc

 

Street Art in Jeugdhuis Dido - zomer 2019

Zomer in Jeugdhuis Dido

Jeugdhuis Dido organiseert iedere woensdag van de maand juli een namiddag bomvol creativiteit voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Ben je creatief en heb je zin om je uit te leven in verschillende street-art disciplines?  Schrijf je dan nu in! Per namiddag betaal je 5 euro.

woensdag 3 juli: STICKER STREET ART 14u00 - 17u00

Maak je eigen stickers die je daarna overal kan plakken: op je agenda, in het jeugdhuis, op je auto of misschien wel op een andere (il)legale plaats. Sssshht...

woensdag 10 juli: GRAFFITI SPUITEN 14u00 - 17u00

Maak kennis met graffiti en leer verschillende spuittechnieken van een echte graffitikunstenaar om daarna je eigen werk te maken. Vanaf nu is geen muur nog veilig!

woensdag 17 juli: GRAFFITI MOTION 14u00 - 17u00

Graffitimotion is een heel specifieke vorm van stopmotion. In plaats van geknipte of geboetseerde figuren te doen bewegen, animeren we graffiti! De deelnemers bestuiven de muren met ideeën en blazen ze via de stopmotiontechniek leven in.

woensdag 24 juli: TINY STREET ART 14u00 - 17u00

Street art bestaat uit meer dan enkel graffiti. Kijk maar naar het werk van Slinkachu die met zijn kleine mannetjes het straatbeeld opfleurt. Neem je fiets mee want we trekken de straat op!

woensdag 31 juli: STENCIL GRAFFITI 14u00 - 17u00

Stencil graffiti is graffiti opgebouwd uit sjablonen of 'stencils. Leer hoe je zelf een stencil maakt en hoe je deze kopieert met spuitbussen op een muur.

 

Inschrijven is makkelijk! Je moet enkel een mailtje te sturen met je naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer naar janne@jeugdhuisdido.be