TUIN9420

TUIN 9420

TUIN9420 is ontstaan uit een verlangen om mensen bij elkaar te brengen. Zonder voorwaarden ( ideologisch, cultureel, leeftijd, interesse,..). Een plaats waar de mogelijkheid ontstaat om elkaar écht en ongedwongen te leren kennen. Om opnieuw contact te leggen; naar elkaar te luisteren, begrip voor elkaar te ontwikkelen en uiteraard te genieten van het buitenzijn. Dit ideaal bereik je natuurlijk niet in één oogopslag, toch is dit het streefdoel. En we willen het met het nodige vallen, opstaan en bemodderde handen bereiken. 

Wat komt er allemaal in TUIN9420?

Park- en speelnatuur

De park- en speelnatuur van TUIN9420, dat is springen van de ene stronk naar de andere, tikkertjes spelen of gezellig keuvelen in de wilgensculptuur. Dat is glijden van de hellingen of spannend spelen in een donkere tunnel. Dat is bosjes plukken van de frambozenstruik, kampen bouwen, de aap uithangen in de klimboom. Dat is het zonnetje voelen op je bolletje, de bezige bijen horen zoemen en daarbij de geur van gras opsnuiven. Zaaaa-lig!

Skatepark DIY9420

Ga helemaal los met je step, je skateboard, je rolschaatsen of je inlineskates. Skaten, grinden, je kickflip of 360 oefenen. Dat kan binnenkort allemaal in DIY9420. DIY staat voor Do It Yourself, dit betekend dat de bouw van het skatepark volledig gebeurd door vrijwilligers met gedoneerd en gerecycleerd materiaal. Hierover wordt vervolgens een laag beton gegoten. Let's roll!

Boemenweide

Ook de bijen en andere insecten zijn welkom in  TUIN9420. Ze helpen de buurttuiniers met het bestuiven van hun plantjes en met de bestrijding van ongedierte. Met onze bloemenweide helpen wij hen om genoeg voedsel te vinden. Daarnaast bouwen we een insectenhotel om de insecten te voorzien van een schuil- en nestelplaatsje.

Buurttuin9420

Het woord buurttuin zegt het eigenlijk al: een tuin waarin mensen uit de buurt samen komen tuinieren in combinatie met een gezellige babbel. Je eigen perceel bewerken? Of net niet? Voor iedereen wat wils: onze open pluktuin is speciaal voor de bezoekers van TUIN9420 die willen planten, tuinieren en oogsten zonder een eigen perceel. Waar zitten die groene vingers? 

Wie gaat dat bouwen? 

Tuin is een idee van LONT en stArt ( Jeugdhuis Dido) om iets te doen met het oude voetbalterrein van Jeugdhuis Dido. Het duurde niet lang om te merken dat ook heel wat andere organisaties samen met ons willen bouwen aan de tuin. 

In samenwerking met burgerinitiatief LAB9420 en met de inbreng van imkerij De Kleine Steen wordt had gewerkt aan een natuur speelzone en een boomgaard-park waar jong en jong-van-geest kan genieten van groen en gezelligheid.

Enkele geëngageerde, jonge skaters van Four:Three Crew plannen het DIY bouwen van een skatepark bovenop de verouderde asfalt laag van het volleybal terrein.

Daarnaast mogen we ook rekenen op de steun van vele vrijwilligers, gemeente Erpe-Mere en Streekmotor 23.

 

Wil jij ons ook steunen? Hier: https://www.streekmotor23.be/project/20792

Vind ons op facebook: https://www.facebook.com/TUIN9420/

 

Komende evenementen

vrijdag 19 april: BUURTBABBEL

Wij nodigen jullie graag uit op onze buurtbabbel.

Geniet van een traktatie en een gezellig gesprek met je buur.

Vragen over de TUIN? Dit is hét moment om ze te stellen.

We beantwoorden ze met plezier!

Welkom van 18u - 21u.

zondag 19 mei : PLUKMOMENT in TUIN9420 & START CROWDFUNDINGSCAMPAGNE

Op zondag 19 mei lanceren we de nieuwe groene ontmoetingsplek TUIN 9420. Kom langs en pluk je eigen boeketje bloemen op de bloemenweide .

zondag 2 juni : WORKSHOP INSECTENHOTEL

Altijd al eens een insectenhotel willen bouwen? Meer te weten komen over de wondere wereld van de metselbijtjes en andere 'solitaire' bijen en bestuivers? Kom dan naar de 'workshop insectenhotel': samen bouwen we het grote insectenhotel voor TUIN 9420, maar je gaat ook naar huis met je eigen kleine insectenhotelletje!


Een workshop voor jong en oud, ook jonge kinderen mogen deelnemen samen met mama of papa. In kleine groepjes zorgen jullie elke voor jullie compartimentje in de air bee 'n bee. Wij zorgen voor het meeste nestmateriaal, maar je mag zelf ook wat meebrengen: restjes hardhout, bamboekstokjes, houtwol, riet,... Ook extra boormachines en houtboortjes zijn superwelkom, want we gaan een pak gaatjes boren ook!


Deelname is gratis, een vrije bijdrage om het project TUIN 9420 te steunen is uiteraard welkom: https://streekmotor23.be/project/20792
Zeker zijn van je plaatsje? Stuur dan een maitje naar klaas@dekleinsteen.be.

ZOMER 2019: PLUKNICK in TUIN9420

HERFST 2019: PLANT EEN BOOM-DAG IN TUIN9420