donderdag@dido 70

Donderdag@Dido 70's

Donderdagavonden in de Kleine Klub zijn in Dido altijd al legendarisch geweest doorheen de jaren. Daarom mogen ze zeker niet ontbreken in ons feestjaar! En dus organiseren we dit jaar maandelijks een 'Generatie-donderdag' in onze Kleine Klub met telkens een ander (muzikaal) thema.
Eerstkomende Donderdag@Dido gaat door op donderdag 30 augustus. Deze keer keren we terug naar de 'seventies' met DJ's Erwin & Luc.
Inkom is gratis, deuren: 20u00

1970 1979 : 
De Seventies  in muziek en beeld.
Dido wordt pluralistisch, de tegencultuur gaat voort, tevens grote plaatselijke debatten, Dido barst letterlijk uit zijn voegen en wordt Jeugdhuis 1ste klasse en een groot GEVARIEERD MUZIEKFEEST met olifantenpijpen-broeken.
The Beatles, CCR en Simon&Garfunkel splitten, hoogdagen van Led Zeppelin, The Who, Deep Purple, singer-songwriters, Kleinkunst en Franse chanson, glam-prog-symph-stadion-rock, polderpop, reggae, disco ontluiken. Bowie, Queen, Police veroveren UK en de wereld, de punk manifesteert zich. De lage landen en zeezenders Veronica, Noordzee en MiAmigo vieren hoogtij met The Pebbles; Golden Earring, Earth&Fire, Focus en Shocking Blue. Op vlaams niveau zijn Will Tura en Jimmy Frey top. De integrale vinyl LP verdringt stilaan de single als medium en de cassettes! Het laatste mega popfestival vindt plaats op Wight in ‘70 in de nadagen van Woodstock.
We gaan grasduinen in Dido’s historische hitboetiek, Kleine Klup, Jukebox, platen-draaier, fuiven grote zaal naar analoge en eerste draaitafel in Dido.
Ne 45 single of een 33 LP,  Safir, wa bliftera?
Jullie vragen, wij draaien, tips, verzoekjes kan je sturen naar of breng zelf wat mee? Nog 2 keer slapen!
Voor jonge muziekliefhebbers, een unieke kans op intense  kennismaking met  Dido’s gloeiende topjaren in pop-rock-music.
DJ Erwin en Luc, echte oude kenners-kwakers

#JijKomtTochOok?
#50JaarDido