start

stART is het bovenlokaal project van Jeugdhuis Dido waarin we jongeren inspireren om artistiek aan de slag te gaan en culturele ervaringen op te doen.

Wat doen we zoal:

Upcycle Café

Upwatte? Creatief aan de slag gaan met afvalmaterialen en objecten die oud, onbruikbaar of versleten zijn. In ons Upcycle Café gaan we samen aan de slag en zo ontstaan nieuwe producten uit oude materialen die ooit een ander doel hadden.  Op basis van creativiteit, originaliteit en inspiratie leer je nieuwe technieken en werken met tools om een nieuw bruikbaar of decoratief item te maken. Upcycling levert een positieve bijdrage aan het milieu. Je haalt dingen uit de afvalstroom en verminderd de noodzaak om nieuwe dingen te produceren.  Zo tover je paletten om tot coole zitbanken, oud bestek tot sieraden en een bezemsteel tot nachtlampje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Workshops

Naast onze upcycle café's organiseren we ook workshops rond een bepaald thema. Tijdens deze workshops leer je specifieke technieken om daarna zelf aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld: chocolade art, light graffiti,stencil art ,..

Activiteiten

Regelmatig gaan wij met StArt op uitstap naar een voorstelling of evenement. Dit kan alles zijn van het lichtfestival in Gent, een theatervoorstelling, een film bekijken in het jeugdhuis,..

TUIN9420

TUIN9420 is een project van stART, LONT en Jeugdhuis Dido om van het oude voetbalterrein tussen KSA Erpe-Mere en Jeugdhuis Dido een sportieve, ecologische en verbindende ontmoetingsplek te maken voor buurtbewoners en geïnteresseerden van alle leeftijden. 

Hier vindt je ook onze Buurttuin9420. Het woord zegt het zelf, dit is een tuin waar mensen uit de buurt samen komen tuinieren. Met Buurttuin9420 leggen we de nadruk op gezelligheid, het sociaal contact tussen buurtbewoners bevorderen en ecologisch tuinieren. We creëren hiermee een ontmoetingsplaats voor de hele buurt.  Bovendien wordt er zoveel mogelijk met recuperatiemateriaal gewerkt, waardoor iedereen wordt uitgedaagd om creatief met oude spullen aan de slag te gaan. Recuperatiehout, paletten en zelf petflessen worden gerecycleerd in onze moestuin!

Daarnaast zijn we bezig met DIY9420: Jeugdhuis Dido, LONT en stART willlen het skatepark in TUIN9420 nieuw leven inblazen.
Niet zomaar door wat opkuis en opknapwerk, nee, we willen een volledig nieuw skatepark en we willen het samen met jullie bouwen! Fervente skaters en sociale ondernemers Matty Van Geert,Jef Ben Abdeljelil en Pieter-Jan Timbremont, van Fourthreecrew, zijn de voortrekkers van dit nieuwe skatepark. Zij hebben meegeholpen aan, onder andere, de bouw van  Byrrrh and SKATE in Anderlecht en komen nu hun kennis delen met JH Dido en de jongeren en skaters van Erpe-Mere en omstreken.
 

 

Meer informatie over de activiteiten vind je op onze facebookpagina https://www.facebook.com/start9420

Deelnemen aan activiteiten is heel gemakkelijk. Je hoeft geen voorkennis te hebben, iedereen kan en mag meedoen.Het enige dat je moet doen is een mailtje sturen naar janne@jeugdhuisdido.be.

 

De tekenclub

Ben je ook verzot op tekenen?
Tweewekelijks komen we op donderdagavond samen met een groep jongeren die allemaal van tekenen of schilderen houden.

Een gezellige avond in de Kleine Klub waarin iedereen aan een eigen onderwerp werkt dat hij of zij zelf mooi vindt. Een vakantiefoto, een portret uit een tijdschrift, een stripverhaal of gewoon iets uit je eigen fantasie. Het plezier om met anderen creatief bezig te zijn staat voorop.

Neem je eigen materiaal en schetsboek mee of gebruik materiaal van ons.
Er wordt geen les gegeven. Heb je vragen, dan kan je altijd bij je clubgenoten terecht.

"Maar ik kan niet tekenen?"
Meestal kan je meer dan je zelf denkt. Je vindt bij ons de ideale plek om dat eens uit te proberen. Al doende leert men. Laat je verassen en ga de uitdaging aan!

Kom gerust een keertje kijken hoe leuk je het vindt.

De tekenclub is gratis voor jongeren van 14 - 30 jaar.
Locatie: Jeugdhuis Dido, Oude Heerbaan 7, 9420 Erpe-Mere

Meer info en data:

https://www.facebook.com/events/383504015756250/?event_time_id=383504019089583

 

de tekenclub foto